Debattartikel på SVT Opinion om FRA-kosmetika

Jag har skrivit en debattartikel på SVT Opinion om regeringens försök att föra svenska folket bakom ljuset med den sminkade FRA-lagen. Finns här.

8 svar to “Debattartikel på SVT Opinion om FRA-kosmetika”

 1. nils2 Says:

  Du är så jäkla bra Pär! Jag älskar ditt engagemang!

 2. Mulle Says:

  JA dom måste verkligen tro folket är dumma när dom vill inför sina fashist agendor i våra ögon mot våran vilja.

  Säger en hel del om vad dom har för baktankar eller hur?

 3. Claes Nydahl Says:

  Genom Fredrick Federleys och Annie Johanssons svek igår har jag helt tappat förtroendet för det svenska parlamentariska systemet. Vi måste få en mer direkt demokrati. Fruktansvärt ynkligt att försöka lura oss genom att rösta igenom en uppsminkat Lex Orwell = FRA-lagen. Den är precis lika horribel i grund och syfte som den var innan dagens sminkförsök av Tolgfors & Co. Kan man kryssa in ledamöter, ska de också kunnas kryssas ut även under innevarande mandatperiod!!! Ajö med er svikare till demokratin och som inte respekterar mänskliga fri- och rättigheter. Men det kanske fortfarande finns borgliga ledamöter som tar personligt ansvar och röstar NEJ till FRA-lagen? Hoppas det för Sveriges skull för det går inte att ha en skock ickedemokrater i parlamentet – valboskap. Vart är vi på väg egentligen????

 4. Gunke Says:

  Bra inlägg på SVT opinon Per.
  Det är mycket viktigt att belysa vilka sominitierade detta från början
  d.v.s Bodström/Sossarna.

 5. Guest Says:

  Jag sitter och funderar på vilket sätt yttrandefriheten i verkligheten är inskränkt. Jag har ju alla möjlighter i världen att uttrycka vad jag tänker och känner oavset beslute. Fast nu blir det bara ytterligare en instans till som vet det. Det kan knappast innebära en inskränkning i yttrandefriheten som media vill göra gällande.

  Vad de flesta inte känner till är till exempel att media idag redan avlyssnar både epost och mobiltelefontrafik, till och med pprivatpersoner sitter och läser av vissa intressanta privatpersoners epost och lysnnar/bandar av deras mobiltelefoner och sms.

  jag ser faktiskt ingen skillnad.

 6. Urban Says:

  Då var det klart, i samma stund som lagen röstades igenom, försvann mitt förtroende för vår nuvarande regering.

  Vad i fridens namn sysslar de med egentligen?

 7. Access Says:

  Yttrandefriheten är inte inskränkt. Meddelarfriheten är urholkad och integriteten för medborgarna är hotad. Det gäller även i affärskommunikation mellan företag.

  Kanske används inte lagen på ett otillbörligt sätt i den nära framtiden, men vad som händer om 20 år vet ingen av oss idag.

 8. demokratin är överspelad Says:

  Välkomna till en ny diktaturstat! Det är med sorg jag ser det nya samhället växa upp. Nu när övervakning av medborgare är helt legal, finns inget som stoppar Sverige till att bli en polisstat. Nästa steg är troligen att du måste identifiera dig på särskilda ställen för att kunna röra dig ”fritt”. Du måste placera ett instrument i din bil, som du själv måste bekosta, för att dina färder skall registreras. Nästa generation kommer få ett chip inopperarat i nacken. Visserligen har övervakningen av medborgare skett sedan 30 år tillbaka, exempelvis IB-affären, men detta har fortfarande inte varit legalt. Att legalisera detta medför att andra steg blir mycket lättare att genomföra. Gott folk, den 18 Juni 2008 går till historien som en sorgens dag. Det finns bara en sak att göra, bojkotta de som tjänar på dig, för det är samma personer som inskränker dig. Vi behöver inte mobiltelefoner, datorer, kontokort etc. Vägra rösta, vägra handla…mat kan du handla hos den lokala jordbrukaren, eller börja odla den själv om du har möjlighet. Att ställa sig utanför samhället är det enda vi kan göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: