Dold inspelning om att FRA bryter mot grundlagen

Vid Piratpartiets manifestation mot övervakning på lördag kommer ett stort avslöjande. En dold inspelning med en mycket hög tjänsteman inom säkerhetssverige kommer att spelas upp, där denne säger att FRA idag faktiskt bryter mot grundlagen och att syftet med den föreslagna utökade FRA-övervakningen är att legalisera dagens olagliga arbetssätt. Du kan redan läsa orden här. Själva inspelningen släpps som sagt på lördag kl 14 (se förra blogginlägget). Då får vi också veta vem den höge tjänstemannen är (som ännu inte vet om att han blivit inspelad).

3 svar to “Dold inspelning om att FRA bryter mot grundlagen”

 1. Johan Says:

  Hur många höga tjänstemän är det som har sagt dom orden till herr Falkvinge egentligen? Om han har någorlunda koll så har han nog redan funderat ut det..

 2. Fredrik Says:

  Jag har funderat på hur detta scoop kommer att bemötas av

  a) tjänstemannen själv
  b) FRA
  c) ansvariga politiker

  Mina gissningar:

  a) Tjänstemannen beklagar att han uttryckt sig otydligt. Naturligtvis har inte FRA sysslat med olagligheter. Det faller på sin egen orimlighet. Däremot har det funnits vissa oklarheter som FRA hela tiden gjort politikerna uppmärksamma på. Ja, när det gäller uträtandet av vissa frågetecken omkring verksamheten, så har myndigheten varit drivande.

  b) Ingvar Åkesson instämmer och framhåller att FRA vidtagit en lång rad åtgärder på egen hand genom att införa ett mycket restriktivt internt regelverk för att ytterligare stärka integritetsskyddet. FUN har också haft full insyn i FRA:s spaning och inte framfört någon som helst kritik. Åkesson hänvisar också till de lagar, förordningar och föreskrifter som noga reglerar signalspaningen idag.

  c) Sten Tolgfors instämmer med a) och b): Så snart det stod klart att FRA:s verksamhet behövde en tydligare lagreglering satte man skyndsamt igång med arbetet hos FÖD. Av olika skäl har dock detta dragit ut på tiden, men nu har vi förhoppningsvis en ny lag om signalspaning på plats inom kort. Detta är mycket glädjande och viktigt för att stärka integritetsskyddet och för att ge FRA nödvändiga verktyg att värna landet.

  Mikael Odenberg uttalar sig också. Han kritiserar socialdemokraterna för deras senfärdighet, när de satt i regeringsställning. Precis som Åkesson hänvisar han till nuvarande regelverk och framhåller att även lagrådet slagit fast lagligheten i FRA:s eterspaning. Punkt. MOD tillägger: Det är beklagligt att seriösa medier ger rättshaveristerna inom Piratpartiet detta utrymme omkring en icke-fråga.

 3. opassande » Blog Archive » Protestera mot FRA-lagen Says:

  […] Basic Personlig, Mina Moderata Karameller, Henrik Alexandersson, Christian Engström, Anna Troberg, Pär Ström, Dexion, polymeriska tankar, Teflonminne, Enligt min Humla, Drottningsylt, Gardebring, BetaAlfa, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: