Dödsfall i arbetet räknas inte – om…

Enligt svensk tradition är olycksfall i arbetet något vi tar mycket allvarligt på (med all rätt). Vad ska man då säga om dödsfall i arbetet?

Så snart kvinnor ligger sämre till på något område anses det i Sverige vara diskriminering, och åtgärder sätts in för att komma till rätta med problemet. Ofta med statliga pengar.

Emellertid är det ingen som verkar bry sig om det väldiga underläge som män har gentemot kvinnor när det gäller dödsfall i arbetet. Under 2007 dog 58 män och 7 kvinnor i arbetet. Under 2006 var det 53 män mot 1 kvinna. Sådär fortsätter det tillbaka genom åren. Knappast jämställt.

När kommer det ett åtgärdspaket för jämställdhet inom arbetsplatsdödsfall? Du finner statistiken från Arbetsmiljöverket här.

2 svar to “Dödsfall i arbetet räknas inte – om…”

  1. Lövet Says:

    Med Aftonbladet och Expressens redaktionella metodik så kommer snart rubriken: ”Kvinnor allt oftare offer i arbetsplatsolyckor” med ingressen: ”Antalet kvinnor som dödats i arbetsplatsolyckor har sjudubblats mellan 2006 och 2007.”

  2. Lövet Says:

    …med fortsättningen: ”…Under samma period har det skett en markant minskning av dödsfallen bland män ute på arbetsplatserna.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: