Alliansen är bra på självmål

Man kan konstatera att den borgerliga regeringen har en stor talang när det gäller att göra självmål. På punkt efter punkt sätter man sig själv i klistret helt i onödan. Nu tänker jag på förslaget att göra det obligatoriskt att vara med i a-kassan, vilket i praktiken blir en skattehöjning med 5.000 kronor om året för många människor.

Värst blir det för egna företagare, som måste betala utan realistisk utsikt att någonsin få ut något av det. Om en egen företagare drabbas av en svacka i uppdragsingången lär ju inte han eller hon få skicka en faktura till a-kassan. Förslaget är ett slag i ansiktet på företagare. Dessutom finns många andra som av olika skäl har valt att inte vara med i a-kassan. De kanske hellre sätter av pengar själva i en liten fond, eller de kanske inte löper någon realistisk risk att bli arbetslösa.

Kort sagt, förslaget är hål i huvudet. Det är förmynderi och det är orättfärdigt. Och impopulärt. Det är sorgligt att den borgerliga regeringen verkar ha självmål som en av sina bästa grenar.

AB AB2 AB3 AB4 SvD

4 svar to “Alliansen är bra på självmål”

 1. Klas Mattsson Says:

  Kan inte annat än hålla med, det är nästan lika illa som på tiden då man automatiskt röstade på SD om man var med i facket.

 2. Mårten Karlsson Says:

  Helt korrekt. Förslaget är vansinne. Arbetslöshet är ytterst politikernas ansvar och arbetslöshet bör därför ersättas via skattemedel och inte via tvångsavgifter från de som antingen inte riskerar att drabbas av arbetslöshet eller från de som inte är berättigade att få ersättning. Man kan undra vad nästa steg som Alliansen kommer med är. Är det tvångsavgift för vård? Tvångsavgift för skola? Tvångsavgift för äldreomsorg? Polis? osv… Till vad går skatterna egentligen?

 3. momenttwentytwo Says:

  hmm konceptet med självmål gillar jag – och du har så rätt. Vända kappan efter vinden skulle man också kunna säga…

 4. norberg Says:

  Men det är ju jättesmart, verkligen. Sänka skatterna och sedan helt enkelt ersätta dem med obligatoriska ”avgifter” som ska bekosta det skatterna tidigare gick till. Heja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: