Ny nationalsång speglar Sverige med FRA-övervakning!

Sverige har fått en ny nationalsång! Den heter ”Du gamla, du ofria” (med ”o” före ”fria”, alltså). Det är en satir som speglar det storebror-ser-dig-Sverige vi håller på att bygga upp med den tilltänkta FRA-övervakningen som en viktig byggsten (kommer förmodligen upp i riksdagen i juni).

Det är vi på tankesmedjan Den Nya Välfärden som har tagit fram ”Du gamla, du ofria” som ett led i opinionsbildningen mot FRA-övervakningen. Du kan lyssna, ladda ned och fritt sprida sången – den finns här. Tipsa gärna vänner!

Sången finns också i flera versioner som ringsignal för mobiltelefoner. Slå ett slag för integriteten – se till att när du står på bussen och det ringer så påverkas alla av det integritetsvänliga budskapet – installera en av ringsignalerna!

4 svar to “Ny nationalsång speglar Sverige med FRA-övervakning!”

 1. Tindra-Annette Broström Says:

  Inspirerande! Ett fång rosor för att du delar med dig av din kunskap. Tack Pär.

 2. KTW Says:

  Mycket bra låt som tar upp ett blivande problem. Den bör spridas till alla. ( Kanske man borde be om att få höra den på radio? )

 3. Ninja Says:

  Underbar… den skall spridas!

 4. Anna Troberg » Bloggupprop: Fira FRA-dagen den 6 maj! Says:

  […] Sveriges nya ofria nationalsång Du gamla, du ofria Avlyssning, nej tack! Vem kan man lita på? Ny nationalsång speglar Sverige med FRA-övervakning! Stoppa Storebror Desperation Många dimensioner på fildelning, avlyssning och personlig […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: