Första steget mot automated law enforcement

”Automated law enforcement” är automatisk polis 

Idag skriver justitie- och kulturministern på SvD Brännpunkt att regeringen enat sig i fildelningsfrågan. Man kommer att göra lag av det mycket kontroversiella förslaget att låta företrädare för upphovsrättsindustrin gå direkt till domstol som sedan ska tvinga internetleverantörer (bredbandsbolag) att lämna ut den känsliga informationen vilken abonnent som har ett visst IP-nummer.

Antipiratbyrån har spindlar, programvaror som surfar automatiskt, som ständigt är ute på den svenska delen av internet och letar efter utlagt upphovsrättsskyddat material. Förmodligen har också andra organisationer och företag liknande spindlar, och ett utbyte av information från spindlarna över nationsgränserna kan förekomma. Det är dessa spindlars fynd som kommer att utgöra domstolarnas grund för beslut om utlämning av IP-nummer.

Ministrarna skriver på Brännpunkt att upphovsrättsindustrin inte ska behöva lämna in en polisanmälan för att få ut den eftertraktade informationen. Men det är ju precis vad alla vi andra måste göra! Det är så rättssamhället fungerar! Varför ska det byggas en gräddfil för en viss bransch? Att göra så är särskilt anmärkningsvärt mot bakgrund av att det rör sig om brott som normalt bara ger böter. Att låta Antipiratbyråns spindlar sköta övervakningen inom detta segment av samhället innebär också en de facto-privatisering av rättsväsendet som väcker farhågor.

Det är en farlig väg regeringen slår in på. Vilken bransch eller vilket särintresse kommer nästa gång och vill utnyttja det faktum att det är lätt att sätta upp fiskande filter i de digitala näten? Här hamnar vi på ett sluttande plan. Skräckvisionen, som en del polisfundamentalister utomlands redan propagerar för, är ”automated law enforcement”. Automatisk polis i form av programvaror som ständigt filtrerar alla människors elektroniska fotspår på ständig jakt efter eventuella brott. Kanske till och med en automatisk ”polis” som drivs av privata intressen. Det är där vi kan hamna efter en tids halkande på det sluttande planet enligt principen om de små stegens tyranni.

Titta och lyssna gärna på mitt integritetsmaterial i form av rapporter, antistorebrorsmusik och mp3-intervjuer med intressanta personer om övervakningssamhället här.

AB   Sydsv   DN     Christian Engströms blogginlägg (Piratpartiet)     Rosetta Stens blogginlägg

18 svar to “Första steget mot automated law enforcement”

 1. Lika inför lagen « Basic personligt Says:

  […] Bloggar: Johanna Nylander, Emma, Claes Krantz, KAS, Pär Ström. […]

 2. Wildcard Says:

  Kanske borde kolla under hennes madrass, finns nog en fet ”bonus” undangömd där. lite ungefär som boström. (hette han va?)

 3. opassande » Blog Archive » Skämmes Beatrice Ask, skämmes regeringen Says:

  […] rättslösa” hade varit en mer riktig rubrik, när man rapporterar om ovanstående. Pär Ström funderar på den automatiserade tekniken som samlar in IP-nummer som antipiratbyrån redan använder sig av. […]

 4. Claes Leo Lindwall Says:

  Men Pär, med all repekt för integritetsaspekten, man måste skilja mellan det man gör offentligt – d v s lägger ut på nätet tillgängligt för vem som helst – och det som är privat – det ligger på nätet men är tillgängligt endast för en mycket begränsad grupp?
  Jämför man med offentliggörande i gamla medier måste det enligt lagen (TF,YGL) alltid finns en ansvarig angiven annars blir producenten/distributören ansvarig.
  När Aftonbladet gör intrång i upphovsrätten eller Expressen förtalar någon så vet vi vem som ska ställas till ansvar – sedan blir det domstolens sak i slutändan att avgöra om det är intrång eller förtal.
  Med internet finns inte skyldigheten att uppge vem som är ansvarig när något offentliggörs och någon ansvarighet ligger inte heller på distributören (internetleverantören).
  Du vet inte vart du du ska ställa dina krav om du är förtalad eller någon har begått intrång i upphovsrätten.
  Jag kan inte inse att det skulle vara integritetskränkande att få reda på vem som offentliggjort något – lika lite som det är integritetskränkande att det står vem som är utgivare för en tidning.
  Nu är ju inte propositionen klar – utan vi kan bara läsa en ganska oklar debattartikel – men processen ska tydligen gå i två steg.
  För att internetleverantören ska vara tvungen att lämna ut uppgiften måste den som begär ut uppgiften visa inför domstol att IP-adressen används för illegala uppladdning/nedladdning.
  Vad som domstolen då tydligen enbart tar ställning till är ett informationsföreläggande, därefter måste rättsinnehavaren vad jag förstår gå samma civilrättsliga väg som vid andra upphovsrättsmå, d v s rättighetsinnehavaren måste bevisa sin rätt i ytterligare domstolsförhandling om den ansvarige nekar.
  Tvärtemot vad du hävdar så är det inte ”branschen” som åker gräddfil, utan det är de som offentligör material på internet som åker gräddfil.
  I alla andra sammanhang utanför internet – i medier, i affärsvärlden – så är man enligt lagstiftningen skyldig att redovisa vem som är ansvarig.

  Den viktiga frågan för oss som inte vill ha storebror snokande överallt är därför att skilja mellan offentligt och privat.

  Om jag låter min gamle vän Pär få en kopia av något – även om jag fildelar direkt – och är tillgängligt bara för honom – då är det privat. Och då ska det skyddas av starka integritetsskydd.

  Om jag däremot lägger ut något tillgängligt för envar på nätet, via t ex en länk från The Pirate Bay, då har jag gjort det offentligt.
  Att då hänvisa till posthemligheten vore som att Otto Sjöberg hade hänvisat till brevhemligheten när han stämdes för förtal av Persbrandt.

  Att sudda till skiljelinjen mellan det som är privat och det som är offentligt tror jag långsiktigt är kontraproduktivt om man vill slå vakt om den personliga integriteten.

 5. Sveket mot fildelarna « Christian Engström (pp) Says:

  […] som skriver om frågan: Ny Teknik, IDG, IDG, SvD, Opassande, Basic Personligt, Pär Ström, Johanna Nylander, Mina Moderata Karameller, Claes Krantz, Politikerebloggen, Peps, Aftonbladet, […]

 6. Rosetta Sten » Det är dags för oss kreatörer att bestämma om man vill vara en Mozart eller en SalieriRosetta Sten Says:

  […] Modellen (Copyriot) Lika inför lagen Det är nästan så att jag går med i piratpartiet Första steget till automated law enforcement Dessa IP-nummer Patriark-pappa får makten Domstolar ska kunna tvinga fram uppgifter åt […]

 7. peter Says:

  Jag måste delvis hålla med både Pär och tyvärr även Claes. Jag börjar nu bli för gammal för att fildela, har gjort det tidigare och skäms inte för det. Naturligtvis anser jag att den personliga integriteten är A och O i vårt samhälle, i alla samhällen. Och naturligtvis är det viktigt att vid förtal, förföljelse, barnpornografi och liknande brott ska det finnas möjlighet att spåra upphovsmannen.
  Tyvärr är det inte det som lagförslaget siktar på, för detta finns redan idag möjlighet (2års-fängelse regel). Det är dags att släppa högt ideologiska diskussioner och se sanningen i vitögat. Lobbyister är inga människor med visioner eller ideal. De har ett jobb, precis som de flesta andra. Film- och musikindustri har en vision (större marknad) och ett ideal (mera pengar). Så när vi pratar om fildelning, låt bli att använda ord som personlig integritet, likväl som ansvarig utgivare.
  Jag är övertygad om att Colombia Pictures inte kommer att jaga pedofiler eller män som trakasserar sina ex. Däremot är jag ganska övertygad om att de verkliga brottslingar redan idag vet hur de ska skydda sina identiteter och använder sig av dessa.
  Nej, det här handlar om pengar, rätt och slätt. Det är svårt att förklara för en sjuksköterska med 16.000:- i månadslön varför det räcker med att en tonåring gör en skiva med en låt som är populär i två månader för att Sony ska dra in några miljoner till. Det låter verklighetsfrämmande för en montör på Torsvik att en skådespelare får hundra miljoner kronor för ett knappt års arbete. Så duktig är ingen. Lika osanolikt som att Foppa får 35.000.000 för en halv säsong (som tur är går det ännu inte att sprida en NHL-match på nätet innan den faktiskt spelas).
  Frågan är enkel att ställa, svår att besvara: hur mycket förlorar de egentligen? I mitt fall vet jag svaret, men det är olika från person till person. Jag hade aldrig betalat en krona mer än vad jag hade gjort om inte fildelning fanns. Ville se om Arn fanns på nätet. Det gjorde det inte, så jag väntar tills den kommer på TV. Jag tänker inte se den på bio, har några bekanta som sett den och de var inte överväldigade. Och även om de var det, skulle jag inte lägga hundra spänn på bio. Så vilka är det som stora film och musikbolag förlorar pengar på?
  Ungar. Min flickväns pojk är 17. Det är klart att det är hon som får punga ut med pengar till en ny skiva eller nytt spel. Nu är hon inte sjuksköterska, så det funkar ändå. Men det är klart, 600 riksdaler för att leka i två månader, innan det kommer ett annat spel. Halvåret efter att spelet släpptes kommer en ny version och nästa år kan du inte spela alls om du inte uppgraderar, för den blygsamma summan av…
  Det handlar om pengar, glöm inte det! Så är det ”lagligt” att ta 3.500:- för ett program för att du ska få din dator att fungera. Är det verkligen möjligt att en företagsledare är så skicklig att han genom helt ”lagliga” medel på 15 år blir en av världens rikaste män? Är det ”lagligt” att klämma ur 15-åringar 200:- för något som man vet kommer att vara i några veckor? Jag lämnar etiken helt vid sidan av mitt inlägg, i annat fall skulle jag aldrig skriva klart.
  Personligen tycker jag att de ovan nämnda saker är lika ”lagliga” som att en femtonåring laddar hem en film eller ett spel. Industrin försöker skydda sig, Bill Gates försöker skydda sig och fildelarna försöker skydda sig. Skillnaden är att fildelarna inte har så mycket att förlora.
  Kommer höga straff, dryga böter och jakt på tonåringar att stoppa fildelning? Ungefär lika mycket som dödsstraff i vissa amerikanska stater förhindrar grov kriminalitet.
  Kommer pedofiler, terrorister och annan grov brottslighet att bli tagna på bar gärning och skickade till fängelser och bunkrar? Det tror jag inte.
  Kommer företag med annan syn på fildelning (som tex. Piratebay) att kunna stoppas från att tjäna pengar? Kanske, och jag tror det är där skon klämmer som mest för underhållningsbranschen.
  Det finns andra som kan ta över, andra som kommer från ingenstans, gör ingenting och tjänar miljoner. Alla vet att deras lyxtillvaro hänger på en skör tråd.
  Men snälla, prata inte om etik och personlig integritet, håll er till ämnet.
  Tack för mig

 8. Medborgaren Says:

  Tragiskt. Mycket tragiskt.

 9. peter Says:

  Glömde att tillägga en mycket viktig sak! Jag hade en vän som jobbade i en skivaffär, på den tiden vi alla hade 56k modem och fildelning var inte ens påtänkt. Hans bästa kunder var – mellanchefer från stora skivbolag! Inte för att de köpte så mycket, utan för att de dagen (ibland faktiskt samma dag) efter att en CD släpptes kunde komma in och sälja 50-100 skivor till honom för under halva priset. Vad innebar det? Att alla som visste om det kunde två dagar efter skivsläppet köpa sin skiva för 69:- i stället för 149:-. Och vilka visste om det? Ja, inte var det sjuksköterskan med 16.000:- i månadslön.
  Ska man skrika högt om förlorade inkomster ska man kanske först titta i den egna verksamheten! Det här är nämligen ingen hemlighet, eftersom jag kunde få reda på det. Så ni som känner igen er, var lugna. Jag känner inte er!

 10. Dennis Nilsson Says:

  Det signaturen ”peter” skriver om att skivbolagsanställda säljer sina artisters promotionsksivor stämmer än idag. Har många vänner som har arbetat och arbetar inom de fåtal skivaffärrer som finns kvar.

  Väl värt att veta att dessa promotionskivor får artisten betala till skivbolaget för genom avdrag på försäljningsintäkter för skivan i fråga.

  Att promotionskivorna sedan säljs istället för att skickas ut som gratis-ex till press och media, är ren bondfångeri och stöld från skivbolagets anställda. Det är mycket svårt för en artist att bevisa sådant här.

 11. Beta Alfa » Regeringen fixar gräddfil åt underhållningsindustrin Says:

  […] väljer att lyssna på industrin framför folket, till vilket avståndet blir större och större. Per Ström menar på sin blogg att det skapats en gräddfil som saknar motsvarighet i övriga […]

 12. Att sälja nio miljoner människor « Mias Says:

  […] Publicerat i Uncategorized vid 10:54 pm av Mia Länk. Länk. […]

 13. Top Posts « WordPress.com Says:

  […] Första steget mot automated law enforcement “Automated law enforcement” är automatisk polis  Idag skriver justitie- och kulturministern på SvD […] […]

 14. Sagor från livbåten » Bloggarkiv » “Generationsklyfta” a.k.a baklänges in i framtiden Says:

  […] Pär Ström pekade på en bra sak i sin kommentar: “Ministrarna skriver på Brännpunkt att upphovsrättsindustrin inte ska behöva lämna in en polisanmälan för att få ut den eftertraktade informationen. Men det är ju precis vad alla vi andra måste göra! Det är så rättssamhället fungerar! Varför ska det byggas en gräddfil för en viss bransch?”. […]

 15. Rikard Says:

  Den 17 juni kommer riksdagens anhängare av de små stegens tyranni snubbla på sig själva och orsaka ett längdhopp.

  Alla som tror att vi har något att säga till om, säg till nu. Snart är det inte längre självklart vad man vågar säga.

 16. mikael Says:

  Ett antal påståenden för Säkerhetspolisen att ta ställning till!

  En artikel i en vetenskapstidning säger att USA’s regering betalar miljardbelopp till neuroforskare för att utveckla tankeläsningsmetodiker avsedda för civil säkerhet
  .
  Tänk om det är så att Stockholm Brain Institute (vilket består av 10 världsledande neuroforskarlag) samarbetar med ett av världens största datorföretag IBM och har det uppdraget i Sverige.

  Tänk om det är så att FOI´s och Svenska högskolor enorma kliv i utvecklingen av optiska sensortekniker och nanoteknik gör det möjligt att med fotonteknik, kvantkaskadlasrar, koherentlaser mm. få access till människors hjärna, mäta syreupptagningsförmågan i celler och transportera informationen till en superdator vilken med hjälp av mönsteridentifiering extraherar mätdata till språkets ljudkomponenter, fonem, det vill säga läser dina tankar.
  (Kan även beskrivas som att utveckla avbildningsmetoder för en lögndetektor enligt FMRI metoden)

  Tänk om det är det avtal som är skrivet mellan Sveriges och USA’s regeringar för gemensam utveckling av teknologier för ländernas inrikes säkerhet möjliggör att detta pågår till och med bakom ryggen på Säkerhetspolisen?
  Tänk om det är så att Svenska neuroforskare med tillgång till USA´s elektromagnetiska strålningsvapen (EMR) besitter otroliga möjligheter att i Sverige skada rikets säkerhet utan insyn av Säkerhetspolisen.
  Tänk om det är så att forskarna just nu utvecklar metodiker som under utvecklingen medför anarki i Sverige, forskarna agerar lagstiftare, domare och bödel i en och samma person.

  Tänk om det på grund av samarbetet mellan Sverige och USA finns illegal (befintlig vapenklassifiserad) mobil teknologi för att på korta avstånd lära en dator att mönsteridentifiera signaler i nervbanor och matematiskt med stor datorkapacitet räkna ut vad en människa tänker. Skulle inte det i någon situation kunna skada Sveriges säkerhet?

  Om neuroforskare och datorföretag vill tillämpa metodiker och innovationer för vidareutveckling och för att uppnå adekvata forskningsresultat, hur skulle man i sådant fall praktiskt kunna tillämpa dem?
  Tänk om man använder dem på civila medborgare för att ta reda på hur hjärnan över ett längre perspektiv reagerar i vardagliga situationer .
  Tänk om forskarlaget i sin iver endast ser till sin egen verksamhet och inte inser att man tillskansar sig information som kan skada rikets säkerhet.
  Tänk om man direkt eller indirekt även avlyssnar samtal där Svenska politiker eller företrädare inom svenskt näringsliv ingår.Skulle inte det i någon situation allvarligt kunna skada Sveriges säkerhet?
  Tänk om det jag beskrivit i mina tidigare brev nu håller på att skada Sveriges säkerhet och neutralitetspolitik på grund av uteblivet handläggande av Säkerhetspolisen.

  Det jag skriver i detta brev är inte taget ur luften utan kan beläggas med en mängd fakta.

  Detta handlar om att allvarligt skada Sveriges säkerhet och neutralitet, därmed skall Säkerhetspolisen korrekt handlägga detta ärende och sätta sig in i ärendet
  Att påstå att Säkerhetspolisen saknar kunskap duger inte då det handlar om Sveriges säkerhet, det åligger i sådant fall Säkerhetspolisen att inhämta kunskap i ämnet.

  Känner Säkerhetspolisen till hur forskningsammarbeten mellan USA och Sverige tillämpas i Sverige eller saknar Säkerhetspolisen insyn i detta?

  Ett uteblivet svar i detta ärende av Säkerhetspolisen innebär att Säkerhetspolisen mörklägger information och att detta allvarligt kommer att kunna skada Sveriges framtida neutralitet och säkerhet.

  På grund av att jag i detta scenario är hotad till livet tvingas jag informera företrädare eller säkerhetspolis i de länder jag besökt under denna period, Kina, Ryssland, Estland, Turkiet och Spanien Detta om svar uteblir från svensk Säkerhetspolis.
  Jag nödgas informera om Sveriges och USA´s möjligheter och teknikinnovationer samt att de tillämpats illegalt i respektive land .

  Säkerhetspolisen har vid uteblivet agerande ansvar för framtida skada som denna illegala forskning med tillhörande informationstekniker kan leda till för Sveriges säkerhet och neutralitetspolitik.

  Med vänlig hälsning

  Mikael

 17. Adam Says:

  Det där var det löjligaste jag hört. Så du menar att hundratals miljoner kronor bara sådär skulle spenderas, utan att EN endaste liten journalist skulle kunna spionera på två anställda under en kafferast eller liknande, samt luska i privata kretsar och få ut informationen? Du menar alltså att det är realitet att människors tankar kan läsas av? Detta är inte möjligt, det finns en enkel anledning. Våra tankar är inte läsbara, vi konstruerar bara ord och siffror, bilder och filmer mentalt, att man med exakthet skulle kunna läsa av dessa är ren science fiction och inget som du behöver ta på allvar. I bästa fall är dina barnbarn redan döda då detta i så fall blir verklighet och inte ens då skulle detta vara intressant. Det krövs en psykfall av otroliga mått utan liv för att faktiskt orka övervaka allt detta skräp (hur många procent skulle vara intressant, kanske 0,000000001 procent och hur fan ska man hinna snappa upp det?)

  Allt detta schizofrena tjafs om 1984 och total övervakning håller på att ta död på mig, NEJ vi kommer inte få boken 1984 realiserad. NEJ det finns ingen supermäktig grupp som ”styr hela världen”. NEJ, våra makthavare är inte utomjordingar. NEJ, din mjök innehåller inte nervgift. DU har helt enkelt VANFÖRESTÄLLNINGAR…

  Alla dessa stackars mentalt kasserade människor som går och tror på detta har helt enkelt inget att göra och borde antagligen uppsöka närmaste psykklinik…det finns RATIONELLA svar på alla era tankar och känslor, there is no fucking conspiracy…men ALEX JONES finns och han har tjänat pengar i tiotals år på att sälja all den här smörjan till folk på internet och folk låter sig ständigt luras. Jag har tex sett en film med en påstådd ”ultra warrior” som enligt egen utsago skulle haft implantat i armen, som han inte kan visa eller bevisa har existerat, som påstådde sig kunna stå i ring med tio andra och döda 10 000 tals soldater med tankarna…detta kunde han heller inte bevisa

  (för det borde ju uppmärksammats om tiotusentals soldater dog, utan kulhål i vare sig kläder eller kropp, fast detta hade han säkert ännu en förklaring för)

  Detta nedgångna psykfall bodde ute i en lite skitig gård i ödemarken och påstod sig vara på ”flykt” eller något liknande, var rädd för mars (we awoke something there…uhh..im so scared..) hade inte klippt håret på tio år, påstod att han hade en slagkraft i armen på typ 200 kilo…plus en härligt massa annan skit som inte var sant. Det var skoj att låta sig luras ett tag, men det värsta var att hela storyn var byggd av en ökänd sensationsjournalist som hade förberett detta under många år, klippt film, ”intervjuat” Secret agents etc..dvs han hade hittat på hela skiten och sen sålt det till ALEX JONES som sedan sålt det på sin website…for only 6,95$ we offer you total bullshit and amazing stories that suit your grandkids…

  Jag blir mörkrädd när jag hör dessa idioter till ”liberaler”, andra mongon, som ärligt talat tror att någon vill, orkar eller kan läsa av all information i realtid och på något magiskt sätt sedan förstöra din ”integritet med den”…jo om man hela tiden lägger ut sitt privatliv på en blogg, envisas med att tanka tusentals bilder på sin mobil, avslöja massa saker om sitt liv och sen väntar sig att det inte ska läcka till FK som exempel, som läser bloggar (de har ett par anställda..) för att avgöra om någon ljuger på sin sjukersättningsblankett. Detta visar sig vara fult, men ack så korrekt då bloggar inte är privata och alla har rätt att läsa dem. Förvånansvärt nog så har FK kunnat påvisa ett antal fall där idioter i sann idiotanda skriver såhär ”Jag fick nyss mitt besked från den jävla kassan..OCH DET BLEV JAAAA…jag har lurat dem, min arm är inte alls paj” Förvånande, nej och deras bidrag dras rakt åt helvete in.

  Jag har sett tusentals bilder på nakna tonårstjejer på semester (samma bilder som drottning silvias ganstermaffia av moralkärringar klassar som grov barnpornografi…) SOM DE SJÄLVA TAGIT, de ler till och med på bilderna..vissa ger ett härligt blowjob, andra dansar skitfulla på ett dansgolv nakna, kysser andra tjejer. Det som sker är att många föräldrar ANMÄLER dessa sajter för bland annat barnporr och drar dem inför domstol och helt naivt och typiskt föräldrar, skyller hela skiten på ägaren, istället för att inse att bilder du själv lägger upp, är du själv skyldig till och om dem stjäls är det ditt fel.

  Folk har i många år hävdat denna pseudopersonliga upphovsrätt, man förväntar sig att ens blogg är privat, att någon ska åka i finkan för att man var dum nog att skicka bilderna till fel e post, man tror att alla bilder som härrör från min kamera, dem ”äger jag”. Folk har lagt grunden till denna totala schizofreniliknande debatt själva då de naturligtvis undrar vem som tittar bakom skynket och så blir de misstänksamma och opålitliga och vips..vi har SVERIGE 2009, landet där inte en enda människa kan föra normala samtal längre, utan antingen måste ha msn, mejl eller mobil…och sedan undrar hur i helvete ”paarty bilderna från igåååår” hamnade på ”den där äckliga porsajten, ska fan anmäla dom asså..smack smack..”

  Om folk resonerar så, så undrar jag fan hur Mikael här har fått allting så fel om foten, men det finns många fler och jag förstår att ni mår dåligt, då ni inte längre kan skilja mellan internet och verkligheten..

  /Adam

 18. Adam Says:

  Psykiatrin i Sverige är på nedmontering eftersom ett flertal av deras patienter, är förvirrade och tror att psykiatrer är någon slags häxdoktor som kan bota dem från alla möjliga åkommor och glatt göra deras liv perfekta. Jag har mött massa sådana tramsiga idioter i mitt liv, som klagar och klagar och klagar…och sedan kommer konspirationerna..vanföreställningarna…de är så övertygade att detta är anledningen till att just MITT liv är kass och sedan går de till läkaren och ber om piller…för piller är ju det logiska motgiftet till överhuman teknologi som hotar deras hjärndendriter, som USA säkerhetstjänst läser av..jo piller är väl det mest avancerade som dessa håglösa mongon kan ta till och ser man på, de blir sjuka..beroendesjuka av människor som ständigt tar dem på allvar, som ständigt lyssnar och som ständigt bekräftar deras utsatta ställning, för nej inte är dom som alla andra, ovetandes om dessa brott mot mänskligheten…inte har dom valt att leva så…sen kommer hero-knäppen..det är min PLIKT att upplysa dem om dessa saker och om de inte lyssnar då, då betyder det magiskt nog att jag vet MER och kan trumfa alla…men sedan får dem reda på en efter en och ännu en till konspiration som ”försvårar” det hela, för de trodde ju att de hade ”hela bilden”; men det hade dem inte….och så fortsätter det.

  JAg märker detta speciellt hos män i 25 års åldern som inte har ett liv, som har tappat alla kontakter, som är ensamna, utslagna..då är det inte långt till att skylla allt elände på staten eller kapitalet…för det är ju inte ens eget fel liksom. Detta märks lätt på ungdomar, som tror att de äger världen och slänger skräp, slår och våldtar, misshandlar äldre, rånar etc. Oftast efter 20 så lugnar 95 % ner sig varav resterande 5 % blir helt galna och blir grovt kriminella. Likaså är det i psykvården. En stor del av dem som söker, gör det för riktiga problem och en ganska stor minoritet (köplatsfyllnad) söker för att få sina vansinniga föreställningar bekräftade av läkaren, varpå de blir ännu mer övertygade om sitt vårdbehov och genast framkallar fler symptom. Dessa har läkarna enorma problem med då det just handlar om tankar (som borde kunna läsas av, då hade läkaren haft det lättare…) som ingen kan se, läkaren blir alltså tvungen att ställa felaktiga diagnoser och ge patienter piller de inte ska ha, varpå de missbrukar dessa och sedan verkligen blir sjuka på riktigt, inte inser detta och genast blir ett hot för andras säkerhet.

  Dessa simulanter har inget annat mål än att bli sjukförklarade då dem vinner allt på detta och skyller sedan detta på ”satteliter i yttre ryyymden” som ”USA skickat upp”…och kan naturligtvis belägga detta med mängder av bevis som de själva fabricerat för att det ska se äkta ut. Jag kan minnas ett fall, det fanns en mysko människa som envisades med att med hjälp av en gammaldagsskrivmaskin skriva vansinninga DDR liknande dokument, som det stod ”hemligstämplat” på överallt. Farsan och jag berömde honom eftersom varje kopia var exakt likadan och handskriven..han delade ut ca 100 st i månaden…phew..detta var antaligen någon gammal äkta kontorist på FRA eller någon slags semihemlig liten rotel någonstans som lagts ner, varpå han inte hittade någon annan mening med livet och blev sjuk, skillnanden är att han blev verkligt sjuk, maniskt sjuk med RIKTIGA grunder, till skillnad från Mikael som uppenbarligen simulerar dessa sjuka påståenden för att öka intresset för hans egen person..inget fel i detta, men du gör ingen en tjänst genom att haussa upp denna debatten mer än nödvändigt.

  I kölvattnet av FRA-IPRED debatten så kommer just dessa ”ändamålsglidningstotalitärstat” argument upp och bekräftas av ..luft.-.inte en enda faktakälla har påvisat att detta är sant och det hela handlar egentligen om en anpassning. Jag anser att polisen får luska i PKU om dem anser att detta kan hjälpa i en mordutredning, med datorers hjälp kan sökningen bli exakt så anonym som man vill och en extern övervakare kan finnas på plats, samt en särskild tekniker som bara har lösen till en enda station där detta görs…det finns tusentals sätt att göra en SÖKNING i PKU utan att påverka någons integritet och genom att göra sökningen specifik minskar chansen för att Agda 80 års blodjournal kommer upp, som avslöjar för polisen att hon har högt blodtryck..knappast en information som är intressant, alltså är det skit samma om dem luskar i PKU för kan det bli Beck film av varenda mordutredning så får polisen gärna kopiera hela min hårddisk , bara de hittar mördaren…människor som inte fattar detta har helt enkelt för mycket att dölja och kan gå ur PKU, det har inget med integritet att göra..endast i dem fall då du inte kan skydda dig…

  Vidare får FRA gärna titta på min epost då den är högst tråkig för sagda myndighet. Det dem däremot inte får göra är att fucka upp min hastighet, men detta kommer att ske i höst, då all data ska realtid streamas varför man kan räkna bort 50 % av all bandbredd everywhere..men detta stör väl inte någon, sålänge deras skitiga mejl om chefen inte kommer fram till FRA…det är deras problem och inte svenska folkets eller FRA, de kan välja att INTE skicka mejlet i fråga vilket de i 90 % av fallen inte borde ha gjort ändå, men även här uppkommer psykfalls liknelsen, man skyller bort det på andra, att man inte höll käft och försade sig, bara för att någon råkade lyssna…bakvänd psykfalls logik…

  Om folk i Sverige vill värna om sin integritet på bästa sätt och förhindra sociogram så är det bara att sluta lägga ut halva sitt liv på internet, där det lätt kan läsas av. Jag själv läser bloggar, men skriver ingen egen..jag är END user, dvs jag gör ingen input, jag streamar inte..jag anser inte det vara nödvändigt…att folk gör det är deras problem och om jag gör ett sociogram över dem, så är det deras problem..för de offentliggjorde informationen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: