Det ingår i undersåtefieringen

”På 30 år har EU-länderna inrättat 29 myndigheter. Från Helsingfors till Kreta, utan plan för helheten”,  skriver SvD.  Budgetarna växer, det är oklart vem som är ansvarig för myndigheterna, och kontrollen över budgetarna är dålig. Det har aldrig varit så lätt att starta myndigheter, fler är på gång, och ingen vet hur man lägger ned en myndighet.

Så skriver SvD med hänvisning till en hög EU-tjänsteman. Som medborgare och skattebetalare blir man olycklig – men inte förvånad. Det ingår i undersåtefieringen. Den offentliga makten breder ut sig på medborgarnas bekostnad. Denna utveckling borde först stoppas, sedan reverseras.  Men det kräver att medborgarna höjer sina röster.

5 svar to “Det ingår i undersåtefieringen”

 1. vmm Says:

  Det här var en nyhet som förvånade mig. Det har ju snackats i många år om hur många myndigheter vi verkligen har i Sverige. Ingen vet, men dom som gissar säger någonstans mellan 400 och 500. Att vi inte vet är ett problem i sig, tycker jag, men om det nu slås fast att EU fått 29 nya myndigheter under dom senaste 30 åren så tycker jag det är en märklig siffra. Får jag tänka lite så kan jag förmodligen räkna upp 10-20 myndigheter som tillkommit i Sverige dom senaste 30 åren (Forum för Levande Historia, JämO, DO, HomO osv). Okej, några myndigheter avskaffas också ibland. Stängselnämnden är ett exempel på en myndighet som är på väg bort (den har sedan den tillkom i mitten av 1970-talet haft koll på stängslen runt järnvägarna, och fattat ett beslut (1 beslut. När jag skrev ett beslut så menade jag alltså ett beslut), men nu får vi förmodligen klara oss utan Stängselnämnden i fortsättningen för regeringen tycker den är onödig).

  Om det stämmer att 29 myndigheter har skapats i hela EU-området under dom senaste 30 åren så har nog Sverige en hel del att tänka till över. En hel del.

 2. Snubbe Says:

  Sverige ut ur EU… Jag har fortfarande efter 10 år inte sett någon fördel med att vara med. Det kostar bara massor med pengar för en massa byråkrati som ogynnar svenskar.
  Sverige har kanske liknande problem men här kan vi iaf lägga ner dem om vi vill. I EU har Sverige ingen makt alls.

 3. August Says:

  Appropå myndigheter och deras roll så tycker jag det är intressant att Livsmedelsverket uppenbarligen nått lite självinsikt. Rådet att avstå från alkohol vid amning gavs inte för att bröstmjölken därmed skulle bli skadlig, vilket man påstod. Nu ändras råden.

  Livsmedelsverket använde här sin status för att lansera ett nykterhetsideal bland ammande mödrar, och skrämdes med att bröstmjölken skulle bli farlig. Typiskt maktmissbruk.

  http://rent-ut-sagt.blogspot.com/2008/03/livsmedelsverket-kommer-ut-ur.html

 4. T Says:

  Jaha…så fort de får lite hjälp så skiter det sig för dem.

  http://www.dn.se:80/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3130&a=749965

 5. T Says:

  Svenska kvinnor klarar inte riktigt av det där med att hålla i pengar. Det bara är så.

  http://www.e24.se/pengar24/dinekonomi/telefoniinternet/artikel_202985.e24

  http://www.salongk.se/article.aspx?articleID=3732&categID=84

  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/samhalle/artikel_663331.svd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: