Carola är dålig på risk management

Media talar om ”skrällen” i Melodifestivalen. Själv är jag förvånad över att Carola ställde upp. Med ett normalt risk management-tänkande hade hon inte gjort det. Man kan konstatera att hon tog en stor risk när hon som en av Sveriges största artister ställde upp i en tävling mot okända artister där folket är smakdomare. Det kunde gå precis hur som helst, och det gjorde det också. Carola hade rimligtvis inte mycket att vinna på att ställa upp, men mycket att förlora. Ändå ställde hon upp. Nu betalar hon priset. Så kan det gå i livet.

SvD   AB   AB2   Sydsv

15 svar to “Carola är dålig på risk management”

 1. Anonym Says:

  Ja det är hon, och vi har inte glömt detta

  http://www.kvp.se/nyheter/1.1015684/hon-har-ljugit

 2. nikki Says:

  I jantelandet får ingen växa till himlen. Nu när ”Idol-folket” har tagit över bör vi förbereda oss på en ökenvandring i kvalgruppen för de närmsta åren.

 3. Ett paradigmskifte har skett, svenskarna är inte vad de varit och Carolas kärlekshistoria med schlagerpubliken är över | Kulturbloggen Says:

  […] Carola är dålig på risk management […]

 4. Mr Manolo Says:

  Så dåligt kan det inte vara då hon tidgare haft samma position – och lyckats. Det är snarare den senaste långa framgångsrika perioden som den här gången skapat en ”mättnadskänsla”. Carola är en fighter, ge henne ett par konsolideringsveckor sedan är hon (dessvärre) redo att frälsa världen igen…

 5. Magnus Says:

  Vadå risk management? Vilket skitsnack. Vill du vinna SM i floskelbingo? Det var väl inte tal om någon större risk för Carola att ställa upp i melodifetstivalen. Att använda ordet risk eller ett begrepp som risk management i detta sammanhang är inte relevant. För det är inte risker det handlar om.

 6. Rolf Granlund Says:

  Jag förstår vad du menar med risk management men svaret är enligt min mening betydligt enklare. Låten var inte tillräckligt bra jämfört med de andra bidragen i år.

  Eftersom jag är musikalisk allätare så är den Svenska melodifestivalen en Fest! Det skulle inte förvåna mig om många inom massmedia kommer att bedöma den Svenska uttagningen som bättre än den kommande Eurovisionstävlingen. Speciellt när det kommer till kvaliteten på låtar och framföranden. Den är urstark i år med mycket bra låtar.
  Många kommer att bli så kallade långliggare i radiokanalerna.

  Man kan även se en trend i år. Balladerna är populära, speciellt när artisten har text och musik som förmedlar starka känslor.

  Sibel och Sandra Nielsens Powerballader och Suzzie Tapper ger rysningar när man ser och hör deras låtar och framträdanden speciellt på HÖG volym som vi gör i vår familj.

  De lättsammare låtarna väcker inga känslor av någon anledning. Terese är till exempel för nära Nightwish och känns lite som en kopiering.

  Kom igen Carola! Ta fram fightern i dig, du är inte på något sätt slut utan har fortfarande mycket att ge som den beundrade sångerska som du är. Den Svenska slagerfesten är idag den bästa arenan för alla artister där fokuseringen på era framträdanden är stor.

  Som jag ser det finns inga förlorare i årets tävling. Ni bidrar alla till spänning och underhållning på mycket hög nivå och där förväntar jag mig att Carola är med även nästa år.

  En sak till! Att en del är lite taskiga mot dig just nu beror inte på dina kvaliteter som sångerska utan på några av dina uttalanden som kanske vinklats och förstorats av massmedia. Fortsätt på den ödmjuka stilen vi sett under tävlingen, den vinner i längden. Torka tårarna och kom tillbaka!

  Till slut vill jag kommentera några bildintryck.

  Håkan Hemlins mjuka framtoning i kombination med den hårda utstrålningen. Vi såg att han njöt av att stå på scenen under fotograferingen och hålla om dig, Gulligt! Det är nog många män som velat vara i hans ställe vid det tillfället. Din vänliga justering av hans hand som råkade vara på väg till fel ställe var fin och påpasslig. Midjan var vad som gällde med din hand på hans!

  Se dagens bilder i massmedia när två ”Skinheads”-liknande typer kramar och pussar den genomgulliga invandrartjejen Sibel på kinden!

  Andra grupperingar som sett rakade skallar med ringar i öronen som sina attribut får sig kanske en tankeställare.
  Heder till Nordman i det avseendet!

 7. Philip Says:

  Ganska tröttsamt med gubbar som du som i efterhand kommer med sina klyftiga kommentarer. Men det är klart, du är väl så skolad i risk management att du inte skulle våga yttra dem innan utgången är given. Gissningsvis är du mest ute efter fler besökare till din rätt mediokra blogg.

 8. familjenhobo Says:

  Ja, nog var det förvånande att Carola gick upp en 5011 gång i Melodi… Hon borde väl vara så pass etablerad att dett vara litet övermaga.
  Borde vi inte sluta att vara med i dessa sammanhang snart? Jag tycker de flesta låtar är en mer eller mindre dålig kopia på redan existerande melodier.
  Om man sedan betänker att de flesta som röstar har en helt annan kultur och därmed oftast en annan musiksmak, så tycker jag SVT kunde satsa pengar på någonting annat. Förslagsvis någonting där nya låtskrivare och musiker får komma fram. Och jag menar ingenting i stil med Idol utan någonting annat där ex vis svenska folket också kunde vara med och rösta – det ger ju ”klirr” till kassan.
  Och nu ska jag sticka ut hakan riktigt – LÅT OSS DÅ FÅ EN PROGRAMLEDARE VARS SK SKÄMT ÄR ROLIGA OCH ÅTMINSTONE KAN FÅ MIG ATT LE!!!!!!!!

 9. Syster Yster Says:

  Hon har nog helt enkelt dålig självinsikt! Hon var säker på att vinna och uttalade det också. Det retar en massa människor för man ska ”inte tro man är någon” i detta land! Media har också skrivit så mycket negativt om henne under lång tid så det är konstigt att hon bara står upp idag!
  Jag gillar henne inte men däremot hennes röst. Hon ser nedstämd och ledsen ut på dagen efterbilderna så nu har alla lyckats, vi har ingen superdiva längre! Synd tro jag för varje land behöver ha en ikon!

 10. Josef Boberg Says:

  Mitt i prick – syster Yster – i mitt perspektiv sett i vart fall./Diva-vännen Josef

 11. Access Says:

  Carola ”ikon”?!?

  Cheezuz … Syster Yster borde bredda sin världsbild lite …

 12. Mr Manolo Says:

  Fågel Fenix… hon kom för nära solen…

 13. phuongnana Says:

  This post is very hoting, and this blog is high ranked in
  the top blogs report
  . You can
  earn some money with a good blog
  like this.

 14. Anna Says:

  men hon van ju en massa på att ställa upp 07 och 05. jag kan ha fel på årtalen.

  risk-management innebär inte att man inte ska ta risker, utan att man ska äverväga och minimera riskerna. dock ska man fortfarande ta risker om det är värt det. och om man ska ta risker kommer det alltid vara så att risken slår in någon gång.

 15. Lilla My Says:

  Men herreguud, kan inte folk bara fatta att LÅTEN var för DÅLIG…!
  Carolas karriär står väl inte och faller med det här, om ett par månader är allt som vanligt igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: