Ledsna hundar kan inte leda

En grupp privatpersoner har köpt annonsplats i Svenska Dagbladet, där de kräver att Fredrik Reinfeldt byts ut som statsminister. Annars kan borgerligheten inte vinna nästa val, säger de.

Reinfeldt är en dålig ledare. Han är alldeles för mycket taktiker och brinner alldeles för lite för något över huvud taget. Och han har lättvindigt triangulerat bort många grundläggande borgerliga värderingar i sin iver att lägga sig nära socialdemokratin.  Man kan inte vinna långsiktiga framgångar med att sälja sin själ.

Av detta kan var och en dra sina slutsatser.

SvD 

Annonser

4 svar to “Ledsna hundar kan inte leda”

 1. Ronald Says:

  Jag tycker inte att man rakt av kan påstå att Reinfeldt är en dålig ledare. En dålig ledare hade inte kunnat först förnya Moderaterna med sådan kraft, därpå starkt bidra till att ena det borgerliga parierna och slutligen vinna valet. Man ska komma ihåg tre saker. Den första är att det är MYCKET svårt att slå socialdemokraterna i Sverige, vilket bevisas av att de tidigare bara besegrats två gånger sedan 1932 och då i ekonomiskt dåliga tider. Ingen annan än Reinfeldt har faktiskt klarat detta under en högkonjunktur – må vara att de borgerliga hade lite tur i att många var lite trötta på Persson. Den andra är att svenska folkets värderingar är mycket sammanflätade med socialdemokratin och att Reinfeldt är tvungen att ta hänsyn till detta för att långsiktigt kunna vinna deras förtroende. För det tredje fick Reinfeldt en mardrömsstart med alla skandaler. Detta var i och för sig delvis självförvållat – statsministern har ju ansvaret för ministrarna. Men detta kan knappast ha underlättat för en ny statsminister som skulle leda en regering bestående av partier med föga regeringserfarenhet.

  Kanske är dock detta en svårare uppgift i regeringsställning än i opposition, och jag kan hålla med om att den lyssnande stilen ibland kan brista i förmåga att övertyga. Frågan är dock vem som hade klarat detta bättre? Något förslag?

 2. Tellus Says:

  Josef Stalin?

  Nä, men skämt åsido. Rakt dålig tycker jag inte att han är. Men nog skulle Reinfeldt behöva en nypa mera het chillipeppar i den egna kryddmixen, varvat med gräddglass emellanåt. Och ett par lastbilslass liberala och frihetliga reformer av Sverige.

 3. Anonym Says:

  Så konstigt. Kvinnor ORKAR ju inte.

  ”Det finns relativt få kvinnliga handlare och av dem är det svårt att hitta någon som har tid eller ork över till styrelsearbete”

  http://di.se:80/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3Fstat%3D0%26ArticleID%3D2008%255c03%255c06%255c273708%26SectionId%3DEttan%26menusection%3DStartsidan%3BHuvudnyheter

 4. Sticky Says:

  http://www.iblametime.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: