Se upp, storebror – lillebror ser dig!

Visst är det lustigt när perspektiv vänds upp och ned. Ett stort problem för oss medborgare är att företrädare för den politiska makten är på väg att bygga ett övervakningssamhälle. De anser det nödvändigt att hålla koll på oss undersåtar, exempelvis via lagring av vilka vi ringer och mejlar, för att vi inte ska begå brott.

Men nu har medborgarna avslöjat Makten med fingrarna i kakburken. DN  och Expressen  skrev nyligen att någon eller några på Kristdemokraternas partihögkvarter ägnar sig åt porrsurfning på jobbet. Detta har avslöjats av en internettjänst som heter Creeper, skapad av enskilda medborgare, som håller koll på Maktens surfande. Detta är möjligt genom att en surfares IP-nummer alltid framgår när en sajt besöks. Ett antal sajter har frivilligt valt att gå in i samarbetet med Gnuheter, uppenbarligen däribland den porrsajt som kd surfar till. Anmäl även din sajt till Creeper!

Se upp, storebror – lillebror ser dig!

5 svar to “Se upp, storebror – lillebror ser dig!”

 1. Elin Says:

  Tyvärr för du inte debatten längre fram i dina argument utan bara längre bort från verkligheten. Du förvränger verkligheten så den passar dig.
  Du e ganska dukitg på att göra det också
  Och att du förväntar dig att feministerna ska arbeta för männen när du ena studen dissar dem…. hur ska du ha det Per Ström
  Ena studen hata feministerna sen ska de arbeta för dig också och dina åsikter? ..

 2. Kållen Says:

  Du blundar för Creepers inneboende svaghet.

  Du tar för givet att om tex en tjänsteman på skatteverket på arbetstid (eller lunchtid/kafferast etc) läser en blogg eller besöker en hemsida så bevisar det att just skattemyndigheten (som myndighet) är formellt intresserad av just den sidan.

  Det är samma typ av fel som vi måste kritisera myndigheterna för när de tar för givet att någon enskild besökt någon viss sida av ett särskilt skäl när det i själva verket kan vara av vilket skäl som helst…

 3. Elin Says:

  Monkey business….. nöff nöff

 4. Patrik Wallström Says:

  Kållen, givetvis har Creeper många svagheter. Men jag anser ändå att den tjänar sitt syfte då och då, eftersom statsanställda faktiskt upptäcker att även de kan bli övervakade. Statsanställda, politiker och andra som faktiskt vill övervaka oss. Det är när journalister och de övervakade upptäcker detta som en opinion kan bildas, men det kanske är bättre att FRA får sköta sin övervakning i hemlighet, så inte folk blir upprörda. Det man inte får reda på kan man ju inte må dåligt av.

 5. Magnus Says:

  Hej Pär! Jag tycker det är bra att du med dina åsikter sticker ut ur den gråa massan, och pekar på fler nyanser i en annars väldigt väldigt ensidig debatt.

  Du ska ha en eloge för att du pekar på fler nyanser än de politiskt korrekta, som oftast verkar vilja föra fram:

  Att alla kvinnor är ”offer” och att alla män är ”kvinnoförtryckare”.

  Snacka om lågt tonläge! Klart att det är irriterande att bli utpekad som någonting man inte är, medans tjejer helgonförklaras, och ja…

  Det är synd om människorna! Jag ser oss som en enhet, i egenskap av humanist ser jag hellre individer, än att dela upp allting i ”kön”.

  Vill man hitta skitstövlar hos såväl män som kvinnor, så kommer man att finna det ganska lätt På det sättet är det ganska ”jämställt”…

  Appropå Aftonbladet, och den där senaste p. korrekta gubben…

  Gud så ensidigt! Ville han vinna p.k poäng, så lyckades han ganska så bra…

  Men Aftonbladets nätfråga var i det allra dummaste laget. De frågade Har X rätt ? Är det fel att kvinnor förtrycks i arbetslivet ?

  Ungefär något liknande var frågan…

  Och vad annars kunde man svara på just den frågan ?!

  Men grejen är, det där är en ensidig syn. En mer korrekt fråga hade varit ”Finns det ett förtryck av kvinnor inom arbetslivet ?”

  Det hade varit en mer saklig fråga. Speciellt eftersom jag inte håller med om synsättet, att något kön förtrycks mer än de andra.

  Som sagt var nyanser…fortsätta att kämpa mot hånarna!

  Deras ensidiga ”feminism” är faktiskt inte så smart, som de har inbillat sig själva.

  De stjälper mer än de hjälper genom att se världen ur ett ensidigt perspektiv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: