Att göra alla nöjda är att göra ingen nöjd!

Så går det. Synden straffar sig själv. Det är inte konstigt att alliansen rasar i opinionen när den släppt det mesta av ideologisk övertygelse och försöker triangulera sig till popularitet. Att ta över motståndarens positioner kanske på kort sikt kan ge utdelning, men vi är många som hela tiden har trott att det är förödande på sikt.

Jag efterfrågar en allians som brinner för individens frihet, förbättrat företagsklimat med bland annat mildrade arbetsmarknadslagar, entreprenörskap, sänkt totalt skattetryck, personlig integritet, frihet från korporativism och en grundinställning som går ut på att medborgarna äger staten, inte tvärtom.

Denna övertygelse måste sedan trumpetas ut med passion – inget mumlande i skägget och skrapande med foten. Det vore politiskt ledarskap. Jag känner många allmänborgerliga väljare som är så besvikna på alliansen att de pratar om att rösta blankt nästa gång.

AB SvD DN Sydsv

3 svar to “Att göra alla nöjda är att göra ingen nöjd!”

 1. C Says:

  du antyder att det är borgerliga väljare som idag skulle rösta på socialdemokraterna iställer för alliansen just för att alliansen blivit för lika socialdemokraterna. inte troligt.

  det är snarare så att folk vill ha världens högsta skatter, att miljontals svenskar ska vara bidragsberoende, samt att staten ska bestämma hur vi ska leva våra liv istället för vi själva.

 2. photoimagine Says:

  Gnäll och zvammel har vi hört tillräckligt.
  Skärpning!

 3. photoimagine Says:

  Suck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: