Nu straffar sig moderaternas svek

Moderaterna rasar i opinionen, och partisekreteraren Per Schlingmann säger att partiet nu måste ”jaga Mona Sahlin”. Det är att göra saken för lätt för sig. Jag tror att moderaternas svek mot kärnväljarna och partiets traditionella värderingar straffar sig nu. Så här skrev jag i ett blogginlägg för någon vecka sedan, och den kommentaren passar lika bra nu:

”Socialdemokraterna går framåt i opinionen, och ligger nu över 40 procent (här och här). Många menar att orsaken ligger i alliansens misstag med avgångna ministrar, schabbel med fastighetsskatten och impopulära åtgärder kring arbetslöshetsersättningen. Jag tror inte att det ger den fulla bilden.Alliansen saknar en vision för det borgerliga Sverige. Eller åtminstone saknar man förmåga att kommunicera den, om den finns. Fortfarande är det så att borgerligheten till stor del utgår från socialdemokraternas karta och vill genomföra en del justeringar i den, istället för att börja med ett blankt papper och lägga fram sin vision. Alliansen måste våga brinna för individuell frihet, entreprenörskap, företagande och en statsmakt som frivilligt håller sig liten. En del i en minskad statsmakt är sänkta skatter (DN skriver om det i huvudledaren här).”

SvD om de nya opinionssiffrorna, AB om dåligt betyg för regeringen.

12 svar to “Nu straffar sig moderaternas svek”

 1. Zeus Says:

  Att dela ut skolor,sjukhus,bolag m.m. bland vänner kan inte ses som annat än vad det är, mafia styre….
  Vad som inte bör glömmas är att vänsterpartiet är på gång!
  Ja till statliga,kommunala,kolektiva verksamheter o bolag, ja till staten!
  Jag hoppas att vi får ett vänster regering med en skattepolitik som får de nu priviligerade att söka arbete, så att de skall äntigen göra rätt för sig….

 2. Maffia Says:

  Regeringen bör fortsätta den inslagna linjen, men omg. förändra TV 1, 2 och SR från att vara en fortsatt propagandaspridare av socialistiska idéer i form av teatrar debatt inlägg och morgonprateri där ibland endast flumvänster och sossar tycker till. Sverige behöver ta sig ur flummet och fortsätta att införa ordning och reda i stället för vård av allt och alla. Det måste komma fram att varje individ måste ta ansvar för sina handlingar och bidra för att alla skall få det bättre. Det går inte bara att ropa på lagstiftning man måste också enskilt ta sitt ansvar. En återgång till Sahlin et concortes blir förödande.

 3. Sverigevän Says:

  Är inte ett dugg förvånad, utan glad över att svenska folket visar sig solidariska med de svaga i samhället. Förstår inte varför ”Maffia” ondgör sig över att (enligt honom) SVT skulle vara socialistiskt? Den samlade dagspressen i Svedala ägs och drivs av 80 till 90 % av borgare. Men inte ens det hjälper 🙂 Kanske det ändå finns ett hopp i mörkret!

 4. Sverige suger! Says:

  Är inte ”svenska folket” ett urvattnat begrepp. Nationalism är ju pinsamt i en globaliserad värld – ett propagandainstrument som uppfunnits av maktfullkomliga statsapparater.

  Som skattebetalare i nationalstaten Sverige, varför vara mer solidarisk mot (ta mer ansvar för) en arbetslös person i Säffle, än ett föräldralöst aids-barn i Afrika?

  Mindre stadsapparat och mindra slöseri med offentliga medel – tack!

 5. Tant Rasch Says:

  Att moderaterna sviker är väl inte sant? De sysslar med exakt det de avser att genomföra och de gör det enligt regelboken om hur man omorganiserar ett företag med en ny ledning. Dvs, så snabbt som möjligt och utan vidare diskussioner. Sen är det en helt annan sak att de inte precis är världsbäst på att välja oförvitliga medarbetare. Men det beror nog mest på att de inte har någon större vana av att förutse motangrepp, de är bättre på att anfalla.
  Det värsta tycker då jag, är att folk glömde av att det kunde skita sig Egentligen röstade nog folk inte fram moderaterna/alliansen utan det var bara nåt väljarna gjorde för att markera missnöje i allmänhet för de ville klippa till sossarna och övriga vänstern.

 6. Magnus Says:

  Sverige suger! Det är en klyscha som antinationalister älskar att slänga omkring sig. Det är märkligt att vi inte får vara nationalister, när nästan allt vi gör sker på den nationella nivån, dvs Sverige. Vi betalar skatt till Sverige, all offentlig konsumtion betalas av Sverige. Sverige ska ha en solidarisk flyktingpolitik, som Sverige (och svenkarna) ska betala. Sverige ska ta hand om utsatta kvinnor. Sverige ska i stort sett göra allt. Sverige ska till och med hämta hem rika turister från Thailand som råkat hamna i problem. Och snabbt ska det gå. Ändå får man inte vara nationell. Ändå spottar medelklassen på Sverige. När det borde vara tvärtom. När nu Sverige ska göra allt detta, borde det väl vara det minsta att vi kan vara stolta över vårt land, vår flagga och nationaldag. Det är väl det minsta Sverige kan begära av oss.

 7. Peter A Says:

  Det är enklare att fly landet, vill man ha betalt för sitt arbete och sina kunskaper så är inte Sverige rätt land att leva i. Det hjälper inte med en blå kopia av socialdemokraterna.

 8. Top Posts « WordPress.com Says:

  […] Nu straffar sig moderaternas svek Moderaterna rasar i opinionen, och partisekreteraren Per Schlingmann säger att partiet nu måste “jaga Mona […] […]

 9. piotrr Says:

  Den ”samlade dagspressen” kanske drivs av borgare, men SVT gör det inte. Där är fördelningen mellan blocken den omvända, med undantag för liberaler.

 10. populisten Says:

  Det måste ligga en mycket märklig analys bakom moderaternas agerande. De vann ju valet genom att föra fram en annan politik än sossarnas, men väl vid makten så gör det allt för att kopiera s i retoriken. I en hel del frågor för de visserligen en annan politik, men då vågar de inte skylta med det. Dessutom framgår det tydligt att de har samma grundläggande syn på människa och politik som s.

  Personligen skulle jag hellre äta en näve kallt gift än rösta på ett parti på vänsterkanten, men en borgerlighet som driver samma omdaningsprojekt av människan som socialisterna är inte heller nåt jag lägger min röst på. Kan det vara så att väljartappet helt enkelt är till sofflocket?

 11. Leif Ekstedt Says:

  Alliansen skall omedelbart uppträda som allians igen. Det parti jag är medlem i upplevde ett euroforiskt ögonblick när vi fick så goda röstsiffror att de glömde bort, att politiken skall vara samhällstillvänd och ”lagom”
  Förklarade inte varför A-kassans avgift snabbt höjdes och samtidigt utbetalningarna minskades. En sak i taget hade väl varit lugnare.
  Vem var det som kom på idén ,att begränsa folks möjligheter att försäkra upp sin A-kassa eller sjukkassa genom beslutet att ingen skulle få ut mer än 75%. Där snavade partiet på sin egen smarthet. Ett fritt näringsliv skulle inte ställa upp sådana villkor – eller?
  Men jag röstar ändå på M för jag anser det mesta är i rätt riktning.
  Se bara på licensavgiften för TV-innehav. Stegö-effekten slog fullt ut
  genom att alla ville undvika den ”ideologiska” dumheten att icke betala
  lagstadgad avgift. Tillämpa lagar men jobba på förändring.

 12. GregConstantino Law PC@constantinolawoffice.com Says:

  Most corrupt attorney.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: