Jag är en latmask, tycker Expressen

Igår skrev Expressen en artikel på sin ledarsida med rubriken ”Ström är en latmask” (här). Artikeln är signerad Ann-Charlotte Marteus. Det är jag som åsyftas, och skälet är att jag har dristat mig till att hävda i debatten att inte bara kvinnor har svårigheter utan även män. Det var väldigt kontroversiellt, har jag förstått. Marteus inleder artikeln med att hävda att jag har ”gröt i huvudet”. Sedan följer ett antal sarkastiska förvrängningar av de måttfulla konstateranden jag gjort i genusfrågan. På vilket sätt jag skulle vara lat framgår inte av texten. Marteus har fullständigt gått i taket – och passar samtidigt på att kokettera med att hon minsann inte har läst min bok Mansförtryck och kvinnovälde (vars budskap hon sågar).

Jag kan inte låta bli att le. När motståndarna sjunker till en så låg debattnivå måste de vara mycket skärrade. Det är uppenbart att feminismen är van vid att glida fram utan minsta motstånd på en av politisk korrekthet välpolerad motorväg. En curling-sopad motorväg.

27 svar to “Jag är en latmask, tycker Expressen”

 1. Elin Says:

  Dina motståndare är inte skärrade… vi garvar åt dig. för vi tycker dina konstiga förslag är skrattretande……

 2. Elin Says:

  SKÖÖÖÖÖN KOMMENTAR
  Men Pär Ström är inte mannen som missar ett tillfälle att säga emot sig själv. Plötsligt meddelar han, i slutet av debattartikeln, att ”visst befinner sig kvinnor i underläge på en del områden, där har feministerna rätt. Men de förtiger den andra halvan av verkligheten.”
  Så det är där skon klämmer? Feministernas stora synd är att de inte har slagits tillräckligt hårt för männens rättigheter!
  Jag förstår, idealet vore förstås att vi först gick ut och demonstrerade för kvinnors rätt, sedan gick hem och bytte plakat och därefter gick ut igen för att demonstrera för mäns rätt.
  Alltmedan männen satt hemma och kollade på ligafotboll. Strålande idé.
  Alltså, jag vill inte framstå som rabiat på något sätt, men Något Får Ni Väl Göra Själva, Latmaskar! Vi är inte era jädra morsor.
  Att vi inte lägger allt vårt krut på att tala om hur synd det är om män betyder inte att vi ”förtiger det”. Det beror på att vi, hallå, är feminister och inser att om inte vi tjatar om det fortfarande betydande, strukturella förtrycket av kvinnor, så inte tusan lär Pär och hans kompisar rycka in i vårt ställe.
  Herregud, vi hade inte haft rösträtt än, om vi hade förlitat oss på män som Pär Ström.

  av: Ann- Charlotte på Expressen

 3. Elin Says:

  Tom jag förstod ju vart lat kom in… konstigt att du inte gjorde det.

  Hon syftar på att du är lat för att du tycker att feministerna ska kämpa för männens rättigheter…hon säger ju att du inte ska tro att feministerna ska kämpa för dem utan att du borde göra det själv. Därför är du en latmask.
  🙂

 4. Kvinnosoppa Says:

  ”Jag är brinnande anhängare av jämställdhet, men då ska det vara just äkta jämställdhet, och det är att båda kön ska ha samma värde, rättigheter och skyldigheter.” (Pär Ström)

  Jag kan inte låta bli att sitta här och småle åt att Pär Ströms raljerande går precis som han vill. Vi kvinnor blir triggade, kvällsblaskorna hakar på och han får t o m vara med i TV. Mannen Pär Ström blir sedd och hörd av svenska folket och han har både talet och det skrivna ordet under kontroll.

  Jag ställde en fråga som ej blev besvarad och det var vad Pär Ström gör av att han är ”brinnande anhängare av jämställdhet”? Ja, vad gör han för att föra jämställdheten framåt i vårt samhälle?

  Jag såg svaret idag av honom själv – INGET! Han tänker inte haka på förrän det är ”äkta jämställdhet” som ovan text förklarar han när ”båda kön ska ha samma värde, rättigheter och skyldigheter” det är då han kan jobba för ett jämställt samhälle.

  Smaka på orden- samma värde – samma rättigheter – samma skyldigheter. Det är den kampen vi kvinnor och män (de som har en annan syn än Pär Ström) får jobba med. Pär Ström ska komma in då jobbet är serverat. Jag kan bara hålla med och säga att han är en latmask och en raljerande sådan.

  Istället för att använda sin kunskap och drivkraft till något positivt är han så självupptagen och mediakåt över att bli sedd att han kan jämföras med vilken såpakändis som helst.

  Slöseri med resurser Pär Ström – du kunde hyllas som en drivande kraft för ett bättre samhälle om du använde din kunskap till att föra jämställdheten framåt. Men istället triggar du fler att gå i taket och det är väl bra i och för sig. Själv får du mig att småle och att förundras över människors olika val i livet.

  Nina

 5. Elin Says:

  HÖHÖHÖ, BUUUUUUUU!!!!

  Fy på er mansgrisar! Usch Usch Usch…

  Löjligt är vad det är!

  Nå? Vågar ni svara mig?

 6. Anonym Says:

  Fruktat intelligenta kommentarer ovan.

  Hur skulle det vara om du tillät en och annan tanke INNAN du spammar bloggen Elin?

 7. Elin Says:

  Dra åt helvete snoppjävel.

 8. Nisse Says:

  Visst är feministerna skärrade; det visar om inte annat kommentarerna ovan. Det är just för att feminister hellre avfärdar kritiker än försöker ta till sig hur folk utanför rörelsen ser på verkligheten, som feminismen blivit alltmer sekteristisk och isolerad, förlorat stödet och kommer med förslag som avfärdas som sexistiska och kontraproduktiva.

  Ändå kunde man tänka sig att just Marteus skulle ha lärt sig av sina tidigare misstag och istället lyssna på dem som inte okritiskt springer med i flocken. När Eva Lundgrens bok Slagen dam kom köpte hon den nämligen helt med hull och hår, inklusive de uppenbart ovetenskapliga slutsatserna som avslöjades i granskningen, och skrev raljerande:

  ”Resultaten visar att 46 procent av svenska kvinnor har blivit utsatta för könsrelaterat våld av en man efter sin 15-årsdag.
  Könsrelaterat våld är inte vanligt våld. Det är ett mönster av fysiskt våld, sexuellt våld och hot; ett kontinuum av förtryck och förnedring utfört av män mot kvinnor. (…)
  Och man behöver kanske inte ha världens mest kreativa associationsförmåga för att ana att detta utbredda könsrelaterade våld hänger samman med det faktum att kvinnor, 80 år efter att vi fick rösträtt, här i världens mest jämlika land bara har 80 procent av lönen, men gör 80 procent av hemarbetet och har en förbaskat lång väg kvar till faktisk jämlikhet. (…)
  Allt är ideologi. Det är bara att tacka gudarna för att kvinnor slutligen får ackumulera en smula kvinnovetenskaplig kunskap och därmed ge sin version av Verkligheten.”

  Fyra år senare när Evin Rubar avslöjade Lundgren som en nipprig lögnspridare och feminismens grepp om makten släppte, var det dock annat ljud i skällan från Ann-Charlotte:

  ”Rubar borde inte ha kommit först med detta avslöjande. Det borde ha gjorts för länge sedan – av engagerade feminister. Den inomfeministiska debatten borde ha varit vital nog att hålla efter det intellektuella ogräset inom Roks. Om inte vi håller rent, och håller tankarna klara, då kommer liknande avslöjanden att göras med jämna mellanrum och det kommer att bli lätt att avfärda varje feminist som en toka.”

  Så vi kan väl räkna med att vid nyår år 2012 så kommer Ann-Charlotte Marteus återigen att vara självkr … hm … efterklok och hävda att de fakta som togs fram i din bok borde ha upptäckts av feministerna själva – utan att förstås nämna ditt namn.

  Visst unnar jag Marteus att ”hålla tankarna klara”, men när den ideologiska oiskan viner och hon måste visa sig tuff inför sina ännu mer feministiskt rättrogna kompisar i gänget, då får sådana saker fara, och det ”intellektuella ogräset” istället spira och gro.

 9. Hans Says:

  Till Elin.
  För 500 kr kan du få tvätta min kuk. Om du ber fint innan förstås.

 10. Elins vän Says:

  Hej Elin. Titta här
  http://www.kolumnen.com/

 11. evolutionizer Says:

  Jag har inte läst din bok, och inte läst artikeln. Men så här på rak arm så stöttar jag ju dig. Det är alltid viktigt att båda sidorna kommer upp. Det är som att alla nya tankar, som inte folk blivit matade med via TVn, möts med aggressivitet. Det är alltid människor som säger att man är helt sjuk i huvudet för att man säga dessa ting.

 12. Guro Says:

  Vad ska man säga? Jag kan inte bestämma mig för om jag ska bli upprörd eller bara trött. Innerligt trött. ”Feminismen är van vid att glida fram utan minsta motstånd”. En man som uttrycker sig så, är inte värd att tas på allvar överhuvudtaget. Du kan ju inte ha reflekterat alls över vad som egentligen har hänt histoiskt och vad som fortfarande försegår omkring dig. Du har fullt upp med ditt ego. Just nu bestämde jag mig för att varken bli upprörd eller trött. Tycker uppriktigt enbart bara synd om dig (och de som finns in din omgivning…om du ens har uppfattat att det finns några där)

 13. Hans Engnell Says:

  Glöm inte, Pär, att alla vi som inte är feminister bara är okunniga, dåligt pålästa eller förda bakom ljuset! Vi har inte skådat det feministiska ljuset helt enkelt. Detsamma gäller alla barnfamiljer som INTE vill ha tvångsdelad föräldraledighet med barnen. De måste lagstiftas till rätta.

  Om det är några som är rädda för avvikande åsikter här, är det feministerna…

 14. Kvinnosoppa Says:

  Nu när jag läser om tvångsdelad föräldrarledighet så blir jag lite konfunderad över hur ni vill ha det?

  Ni vill ha lika rätt (då ni känner er förtryckta) MEN när bidraget föräldrarledighet ska delas lika blir ni upprörda. Är det en rättighet ni inte vill ha – att tillbringa tid med era barn när de kommit till världen?

  Det konstiga för mig är att ni inte tar ut föräldrarledighet och är med era barn. Ni som vill ha lika villkor – varför vill ni inte vara hemma med era barn? Hade ni varit det hade inte frågan om lagstiftning kommit ifråga. Att välja själv hur ett bidrag ska fördelas vore ju det bästa, men ni tar ju inte för er!

 15. Elin Says:

  Ni män är så j…a rädda för att förlora er själva …. skärp er och inse att det spelar ingen roll hur mycket ni snackar om era kukar eller försöker trycka ner kvinnor ni kommer ALDRIG att lyckas… ALDRIG. så ni kan lika väl lägga er ….

  Ni som försöker är bara töntiga och rent ut av mesiga. Har ni inte mer styrka i era kroppar än så?

 16. Elin Says:

  Männen här inne har problem men det är inte kvinnorna som är problemet. Era problem som ni har försöker ni sätta på kvinnor eller feminism som grupp. Ta tag i era problem istället och sluta försöka skylla era problem på feminister.

 17. Antisosse Says:

  JAg är en stor sympatisör av herr Ström, till 99% vad gäller integritet, och åtminstone 90% vad gäller humanism (en motpool till svensk feminism).

  Det finns mkt humor i debatten, men för att klargöra något som dyker upp i denna bloggs kommentarer är att ”alla ska göra”. Jag tänker på Kvinnosoppa när hon säger ”Ni som vill ha lika villkor – varför vill ni inte vara hemma med era barn? ”

  Som sambo med en fantastisk kvinna och ansvarstagande fader. Vi pratar varje dag jag och min älskade sambo om hur VI vill ha det, inte vad som är politiskt korrekt. Jag VILL vara hemma med mina barn, men VI tittar på vad som är bäst och mest gångbart för VÅR familj. Alltså utgångspunkten är vårt hushåll, inte statistik över vad som ser bra ut för stalinistisk vänster. I praktiken är det så att för vår familj där jag driver 2 företag och min sambo jobbar inom vården så VILL HON vara hemma och jag vill satsa på att få vår familj framåt ur andra perspektiv. Hon har BETT mig om att VIKA UNDAN för att hon ska FÅ vara hemma. Jag älskar min sambo och ger med mig.

  Du tror det rör ”diskriminering” medans det rör sig om kärlek. När ni överviktiga rödhåriga feminister äntligen får barn och rent av kanske är lyckliga i era relationer, då kanske ni inser. Jag fruktar att med den manshatar attityden är detta långt borta om inte inseminering blir standard inom kort.

 18. Elin Says:

  När ni överviktiga rödhåriga feminister får barn? eh va? seriöst kom du ut från ladan eller?
  Jag är inte rödhårig eller överviktig, men du kanske har en sådan bild av feminister. jag är blond och väger 60 kilo.
  Dock så tillhör du antisosse en utdöende, outvecklad gubbstrutt som tror att vi kvinnor är något som du bossar över.
  Bara för att din sambo vill vara hemma så betyder det inte att det finns strukturer i samhället som placerar kvinnor i positioner som inte genererar lön eller pension. Din sambo kommer garanterat ha en sämre pension än du får.

 19. Elin Says:

  Men det är väl perfekt. Vi kvinnor gör jobbet hemma som inte genererar i någon pension eller löneförhöjning.. jippieeee for me when I am older.

  Och jippiiee for me… om förhållandet tar slut. Då har jag ju en merit på papper när jag går ut och söker jobb. ” fem år hemma med barn”

  Arbetsgivaren: ” ja det ser ju ut på pappret här som att du har mycket erfarenhet av barn, och städning och tvätt, jag har ett jobb här som kan passa dig. Va sägs som städerska eller barnpassning ?”

  YEEEHHHHH!!!

 20. Cuben Says:

  Angående ”gröt i huvudet” och ”latmask” etc. så tycker jag att Marteus begår det klassiska misstaget att döma andra efter sig själv.

  Att hon inte ens har läst boken säger väl det mesta!

 21. Kvinnosoppa Says:

  Att låta saker passera när det rör sig om sådana uttalande som ”Antisosse” gör. Ni blir inte tagna på allvar, då ni inte kan låta bli att skina igenom med er aggretion mot kvinnor och då tänker jag på ”överviktiga rödhåriga” och andra otrevliga ord.

  Angående inlägget om att vara en kärleksfull familj där VI väljer tillsammans – skulle jag använda samma språk som dig så skulle jag kalla dig – sömngångare och mansgris eller kanske, man med mindre utvecklad hjärna. Det blir inte trevligt debatt, så jag avstår.

  Visst är det bra att få välja MEN då är frågan vad det är för kärleksfull familj där pappan väljer bort sina barn. Att pappan har två företag, men tydligen inte mamman. Varför vill mamman vara från sitt vårdjobb – konstigt. Är det för att hon tjänar så dåligt på sitt vårdjobb och därmed får urusel pension som plåster.

  Jag har själv drivit företag medans jag var hemma hos mina barn full tid. Saken var den att vi delade till stor del, men vi var hemma båda. Vi ville båda ta del av våra barn.

  Om din sambor BER dig vika undan, så visar det att du med flera inte vill ta ansvar för era barn. Varför skaffa barn om man inte ens vill vara hemma med dem?

  Se till att ha ett arbetsliv som fungerar före ni skaffar barn så ni kan ta hand om era barn och se vilket nytt perspektiv det ger. Börja ta ansvar så slipper vi pekpinnar om hur vi ska vara i familjen ELLER säg att ni inte vill vara hemma.

 22. Elin Says:

  Försök inte inbilla mig att du arbetar med något överhuvudtaget. En person som du går inte att ha på en vanlig arbetsplats.

 23. Maria Says:

  Verkligen märkligt att Pär Ström inte läser Marteus ordentligt eller återger de stycken ur hennes artikel som är väsentliga. Marteus pekar dels ut motsägelser i Ströms resonemang, dels påpekar hon att det är den feministiska kampen som överhuvudtaget gjort det möjligt för män att diskutera hur den manliga könsrollen och fördomar om män förtrycker dem. Utan feminismen skulle Ström inte känna igen en struktur om den så hoppade upp och bet honom i näsan. Vidare uppmanar hon män som vill befrias från könsförtryck att göra någonting själva – organisera er och engagera er istället för att klaga på att feministerna inte gör det åt er.

  Kan tillägga att många män faktiskt också engagerar sig på detta vis istället för att klaga på den kamp för jämställdhet som feministerna för. Vore trevligt om också Ström engagerade sig i jämställdhetsdebatten på ett mer konstruktivt sätt.

 24. Elin Says:

  Hej maria.
  Jag håller med dig men jag börjar tro att Per Ström är mediakåt och inte alls ute efter att komma framåt. Han är en man som är rädd för att förlora makten åt någon annan.
  Även om han inte har någon makt som individ, så vägrar Per inse att det är kvinnor inte har samma rättigheter som männen. Han vill inte se det så, han vill se det på sitt sätt så låt han göra det. Vem fan bryr sig egetnligen vad han tycker. Eller varför bryr vi oss så värst mycket om hans åsikter. Som om det var det som gällde liksom???

 25. Elin Says:

  Att jämföra en match mellan AIK och Djurgården med kvinnor och mäns interaktion, villkor, rättigheter och relationer är verkligen provocerande korkat. AIK och Djurgården har såvitt jag förstår, och jag lovar att jag förstår tämligen väl, som mål att besegra varandra, konkurrerar om samma position och önskar det andra laget så långt ner åt helvete som det är möjligt. Och då har vi inte ens börjat prata om vad supportrarna känner inför varandra. Nog om fotboll. Pär Ström anser alltså att JämO ska agera domare mellan män och kvinnor i kampen om segern och därför bör vara ”objektiv” som en fotbollsdomare? Snälla jävla Pär ät en smörgås och en ta ett varmt bad och gör vad tusan som helst men sluta spotta ur dig sådana dumheter för det enda du gör är dig själv en otjänst. Du diskvalificerar dig själv från allvaret.

 26. Olga? Says:

  Elin, är det samma person varje j*vla gång?

 27. Fundersam Says:

  Jag antar att Elin är en kille/”man” som vill jävlas mest. Förstöra för övriga kvinnor. Ovårdat språk leder sällan till framgång i debatt. Kommer ej tillbaka till denna blogg. Oseriöst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: