Hillary stoppades givetvis av Patriarkatet!

Hillary Clinton vann inte bland de demokratiska kandidaterna i USA:s första primärval (här, här, här, här, här, här). Hon kom inte ens på andra plats, utan på tredje.  Den kan bara finnas en förklaring: Patriarkatet stoppade henne för att hon är kvinna. 

OBS, detta är ironi. Jag ironiserar över dagens tendens, särskilt i Sverige, att se kvinnoförtryck så snart en kvinna drabbas av en motgång. Patriarkat, könsmaktsordning och mansgrisar lurar i varenda buske. När män har motgångar, vilket de förstås har hela tiden eftersom det är så att vara människa, är det däremot inte någon genusfråga.

Krönikören Britta Svensson gjorde härom veckan genuspolitik av mordet på Benazir Bhutto. ”Att Benazir Bhutto mördats på ett så brutalt och skoningslöst sätt gör det inte bara svårare att vara kvinnlig politiker, utan att vara kvinna, överallt i världen”, skrev hon i Expressen (här).  Utan att beakta att de flesta politiska mord drabbar män, och då är det ingen som säger att det blivit svårare att vara man.

Nu ska vi se hur lång tid det tar innan den första feministen utropar att Hillary stoppades bara för att hon är kvinna!

Uppdatering: Här kan du läsa min replik på ett angrepp på mig i Svenska Dagbladet, repliken har rubriken ”99,32 % sa nej till feminismen i valet”.

Annonser

3 svar to “Hillary stoppades givetvis av Patriarkatet!”

 1. Herr Sundström Says:

  Ironin går ju någonstans förlorad når du måste tillägga att det är ironi …fast rabiata feminister är kanske inte heller att leka med.

  Vem är det nu som är förtryckt?

 2. 99,32 % sa nej till feminismen i valet « Pär Ströms blogg Says:

  […] Pär Ströms blogg Vi äger staten – inte tvärtom! « Hillary stoppades givetvis av Patriarkatet! […]

 3. livelev Says:

  Nu får du ge dig. Det här är ju rena sandlåderetoriken. Mordet på Benazir Bhutto skedde i ett islamistiskt land. Du måste ju sätta saker i ett större perspektiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: