Man måste brinna för något!

Aftonbladet har genomfört en Sifo som visar att Fredrik Reinfeldt är 2007 års stora förlorare i opinionen (här och här). Liksom större delen av hans regering, enligt Sifo-resoultatet. Jag har inte läst hur frågorna var formulerade, kanske var de vinklade (jag skriv igår ett blogginlägg om det allvarliga problemet med vinklade opinionsmätningar).

Men oavsett hur det är med den saken måste man nog konstatera att alliansen inte är någon hit opinionsmässigt. Jag tror en viktig del av förklaringen är att statsministern inte brinner för något. Han är alldeles för mycket taktiker. Han vågar inte stå för en åsikt och driva den. Därmed saknar han äkta ledaregenskaper. Det må fungera ändå på kort sikt (tills svenska folket blev av med Göran Persson), men på sikt är det förödande.

Varför ska svenska folket älska en borgerlig regering som till stor del driver socialdemokratisk politik av rädsla för att konfrontera den så kallade arbetarrörelsen? De som tror på socialdemokratisk politik föredrar förstås originalet. De som önskar ett alternativ, som inte är kollektivistiskt och som sätter företagande och personlig frihet i främsta rummet, tappar lusten av alliansens fackföreningskramande och annan flirt med kollektivismen.

Annonser

Ett svar to “Man måste brinna för något!”

  1. Tomas Says:

    Så du tycker att Reindfeldt inte brinner när det gäller jobben och att bekämpa utanförskapet (bidragsberoendet)? Det är väl snarare till stora delar därför som regeringen ligger så skrynkligt till i opinionsmätningarna, många tycks ogilla bidragssänkningar och tuffare krav på arbetslösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: