Konsten att göra kvinnoförtryck av allt

Yes, där satt den! ”Att Benazir Bhutto mördats på ett så brutalt och skoningslöst sätt gör det inte bara svårare att vara kvinnlig politiker, utan att vara kvinna, överallt i världen”, skriver krönikören Britta Svensson i Expressen (här).  Det var väntat. I Sverige kan man konsten att göra genusfråga av vad som helst. Och närmare bestämt en genusfråga inriktad på kvinnoförtryck, förstås. Oftast är det som bekant män som utsätts för politiska mord. Då är det minsann ingen genusfråga. Då är det ingen som säger att ”nu blev det svårare att vara man”. Men när det händer en kvinna, då är det en genusfråga, och då är det synd om kvinnorna.

7 svar to “Konsten att göra kvinnoförtryck av allt”

 1. nikke Says:

  vad bra skrivet

 2. johan Says:

  vad bra skrivet? undrar du vad som är bra skrivet? jag med, för inte är det denna fjants gnällande inte,han känns som någon som är på väg upp i kyrktornet..med ett gevär och kikarsikte…arg o så missförstådd.

 3. Jag trampade visst på ömma tår! « Pär Ströms blogg Says:

  […]  Här kan du läsa ett tidigare blogginlägg jag gjort om den ädla konsten att göra kvinnoförtryck av allt. Min bok “Mansförtryck och kvinnovälde” återfinns här för beställning eller gratis nedladdning (pdf och mp3). För övrigt, en äldre artikel på Aftonbladet om mansförtrycket återfinns här. […]

 4. sanape.se/blog » Ett slag mot jämställdheten. Says:

  […] Läste lite på Pär Ströms blogg och fann detta inlägg om “Konsten att göra kvinnoförtryck av allt“. […]

 5. Lena L Says:

  ”Oftast är det som bekant män som utsätts för politiska mord.”

  Det visste jag faktiskt inte. Andelen manliga politiker som mördas i förhållande till antalet manliga politiker totalt är alltså högre än den kvinnliga motsvarigheten? Eller blev resonemanget för komplicerat nu?

 6. Stoppad, trots att hon är kvinna? « Pär Ströms blogg Says:

  […] de förstås har allt som oftast liksom alla andra människor, är det inte någon genusfråga. Här finns för övrigt ett tidigare blogginlägg jag gjort om konsten att göra […]

 7. bj0rnborg Says:

  Lena L:
  Resonerar du likadnat kring andelen manliga chefer i förhållande till andelen manliga arbetare i organsiationen? Isf kan du knappast ha något problem med att vi har en majoritet manliga VDar inom privata sektorn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: