Partiet med egen tron att ärva

Den nyligen mördade Benazir Bhutto har av hela västvärlden utmålats som demokratins sista hopp i Pakistan. Den som reflekterar kan undra hur det är ställt med det demokratiska sinnelaget nu när det visar sig att partiledarens make Asif Ali Zardari  och son Bilawal Bhutto tar över ledningen av partiet. Benazir hade testamenterat tronen – förlåt, partiledarskapet – till sin make. Denna valde emellertid att adbi… – förlåt, låta partiledarskapet gå vidare till Benazirs son. Sonen ska dock studera i Storbritannien, varför det i praktiken blir Benazirs make som kommer att styra partiet. Detta parti ärvde Benazir Bhutto en gång i tiden från sin far. Hur kan man testamentera en post som partiledare? Hur kan ett parti ärvas som tronen i en monarki? Artiklar om partiledarskiftet här, här, här, här, här, här, här, här, här.

Ett svar to “Partiet med egen tron att ärva”

  1. Lars P Says:

    Håller helt med om din första del. Vad jag förstår är Bhuttos parti (PPP) till hälften ett regionalt feudalvälde, och går som sådant i arv till den som landägorna går i arv till.

    Det måste iofs inte innebära att Benazir Bhutto var oärlig om sina demokratiska ambitioner. Man kan verka inom de maktstrukturer om råder, men ändå ha ambitionen att ändra dem.

    Feministargumentet är bara fånigt. Jag håller t.o.m. med om din kålsuparslutsats, men en persons handling kan aldrig bevisa nånting i såna frågor. Inte ens den mest förhärdade feministextremist hävdar att varje enskid kvinna är bättre än varje enskild man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: